Evenimente

Monica-Mihaela Rizea despre  Particularities of Romanian as a Negative Concord Language  (‘Particularitățile Românei ca Limbă cu Concordanță Negativă’)

 

Avem plăcerea să vă invităm la prezentarea Particularities of Romanian as a Negative Concord Language. The Idiosyncratic Behaviour of Nici and an HPSG Account of Long Distance Negative Concord susţinută de dr. Monica-Mihaela Rizea, lingvist în cadrul departamentului R&D Softwin, la Oberseminar English Linguistics, organizat de Institut für England- und Amerikastudien (IEAS), Goethe University, Frankfurt am Main, Germania.

Prezentarea va avea loc luni, 18 aprilie 2016, începând cu ora 16:00, în sala IG 3.201. Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe pagina organizatorului.

Această prezentare este parte a unui stagiu de cercetare pe care dr. Monica-Mihaela Rizea îl susţine ca Short-term Scientific Mission (STSM) la Institut für England- und Amerikastudien (IEAS). 


Disemi
nare SenDiS

 

    Conferinţa SenDiS - “Dezambiguizarea sensurilor cuvitnelor folosind reţele lexicon” a avut loc în data de 27 iunie 2013, la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti - Amfiteatrul Simion Stoilow. Această conferinţă a avut ca obiectiv principal prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului “Concepţia, proiectarea şi implementarea unui sistem general de dezambiguizare cu aplicaţie pentru limba română şi engleză” - SenDiS. De asemenea s-a avut în vedere şi discuţia cu specialiştii în domeniu asupra rezultatelor obţinute, dar şi cu potenţialii utilizatori ai aplicaţiilor rezultante.

Lista prezentărilor:

 

 

 Poster Conferinta Diseminare SenDiS

 

FINkers United

Open source software pentru servicii financiare

 

               În data de  24 Mai 2012, la Institutul Bancar Român, Allevo a ales să aducă la cunostinţa publicului larg, creaţia echipei sale, să partajeze public cunoaşterea acumulată. Din această iniţiativă s-a născut ideea de a dezvolta o aplicaţie open source pentru procesarea tranzacţiilor financiare, şi, odată cu ea, de a crea o comunitate în jurul acesteia. O initiaţivă îndrăzneaţă, într-adevăr, dar una în care Allevo crede cu tărie.
              Unul dintre primii paşi în această direcţie este evenimentul FINkersUnited (denumire inspirată de prescurtarea sintagmei ‘financial thinkers united’). Organizat cu sprijinul Institutului Bancar Român, al Asociaţiei Române a Băncilor, al SWIFT şi al unui număr important de specialişti din piaţa financiar–bancară românească şi internaţională, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri, acest eveniment işi propune să dezbată provocările pe care le ridică crearea unei astfel de platforme open source, într-un format care să permită tuturor invitaţilor să-şi aducă propria contribuţie, prin vasta lor experienţă şi cunoştinţe variate, să împărtăşească opinii şi să descopere noi oportunităţi.

(sursa)

 

 

Restul pozelor de la eveniment, se pot gasi pe pagina de Facebook.(Allevo)

 
SIBOS 2011

 

SIBOS - SWIFT International Banking Operations Seminar, unde SWIFT este Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication.

     Acesta este nivelul evenimentului intitulat SIBOS. Este principalul eveniment anual din lumea financiară, mai exact a plăţilor şi soluţiilor de mesagerie furnizate băncilor din lumea întreagă. Acolo au fost prezenţi Allevo, unul din partenerii SOFTWIN în ceea ce priveşte proiectul, generic intitulat, PixEl – un sistem de autentificare prin verificarea automată a semnăturii olografe.

    Cu ajutorul partenerilor noştri, soluţia biometrică de autentificare pe bază de semnătură olografă, a fost implementată cu success într-unul din produsele Allevo oferite pe piaţă: qPayIntegrator.

    În cadrul SIBOS, aplicaţia qPayIntegrator împreună cu soluţia SOFTWIN de autentificare biometrică, s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea celor participanţi, fiind dovada curajului de a integra tehnologii de ultimă oră, într-un domeniu caracterizat de un puternic conservatorism şi rigiditate la schimbari tehnologice.

    Mai jos 2 poze de la standul Allevo, la SIBOS 2011:

 

  

  

sursa foto

 

 

EBA Day - Madrid-2011

         European Banking Association, a ales ca loc de desfăşurare a evenimentului său anual, Madridul. Acesta a fost locul de întâlnire al principalilor jucători din industria furnizorilor de soluţii software pentru segmentul financiar bancar.
          Participanţii (expozanţi) la eveniment au fost îndeosebi companii care furnizează soluţii software
de plăţi pentru banci, instituţii financiare publice/private şi corporaţii multinaţionale.
          Pe langa expozanţi au mai fost prezente câteva bănci (RBS, J.P. Morgan, Deutsche Bank) în calitate de sponsori precum şi vizitatori veniţi din partea beneficiarilor de soluţii de plăţi.
          Ca şi tendinţe/probleme pe care le-am putut depista în industria plăţilor:
            - payments hub
           - plăţile vor trebui să ţină pasul cu tehnologia pe de-o parte, iar pe de altă parte, adopţia tehnologiei va trebui facută cu prudenţă şi dacă este în mod real utilă şi eficientă.

          Subiectul fierbinte a fost desigur SEPA (Single Euro Payment Area), proiect care se află în faza finală şi care, pe scurt, constă în standardizarea plăţilor mai mici de 50 000 euro realizate în zona Euro astfel încât acestea să se facă automat, fără intervenţie umană, cu costuri mai mici pentru  bănci şi prin urmare comisioane mai mici pentru clienţi.

           În tot acest context soluţia PixEl, a fost prezenta la eveniment ca şi parte componenta a soluţiei finale oferite de Allevo.

          În cadrul soluţiei oferite de Allevo, sistemul de verificare automata a semnăturii olografe furnizat de SOFTWIN, are rolul de a ridica gradul de securitate al operaţiilor efectuate în scopul realizării unor plăţi ce depaşesc un anumit plafon (valoare) prestabilită.

          Sistemul de recunoaştere a semnăturii olografe, s-a poziţionat drept un strat suplimentar de securitate în completarea şi dezvoltarea sistemelor prezente de securitate. (de obicei user+parolă).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOFTWIN premiază cele mai bune proiecte de licenţă 

 

Tinerii din anii terminali de la Facultăţile de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnică Bucureşti pot câştiga, pe lângă o notă bună la proiectul de licenţă, şi premii.

Mai mult, tinerii care s-au înscris în proiect până la sfârşitul anului trecut vor lucra cu specialişti de la Softwin pentru a realiza proiectele lor care trebuie să fie neapărat utile şi aplicabile în domeniul... (continuare)

 

 

 

Medalie de aur la Salonul Internaţional de invenţii - Geneva 2010

          În cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Softwin a obţinut medalia de aur pentru invenţia "Sistem şi metodă de achiziţie, analiză şi autentificare pe baza semnăturii olografe"

 

 

Conferinţa LINCOR 

          Conferinţa LINCOR - “Corespondenţe bilingve Română-Engleză” a avut loc în data de 3 septembrie 2010, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti - Amfiteatrul Odobescu. Această conferinţă a avut ca obiectiv principal prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului “Realizarea unei infrastructuri pentru baze de cunoştinţe multilingve privind corespondenţe lingvistice între limba română şi limbile de circulaţie internaţională” - LINCOR.

         De asemenea s-a avut în vedere şi discuţia cu specialiştii în domeniu asupra rezultatelor obţinute, dar şi cu potenţialii utilizatori ai aplicaţiilor ce urmeaza a fi dezvoltate. Rezultatul discuţiilor a fost constructiv, punându-se problema unor îmbunătăţiri ale metodelor utilizate şi sugerându-se un set de funcţii speciale pentru aplicaţiile care se vor dezvolta pe baza resurselor şi a metodelor dezvoltate în cadrul proiectului LINCOR. 

Prezentări: 

 

Conferinţa SISEB

           În data de 9 Septembrie 2010 a avut loc în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti – Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnica Bucureşti, Sala 3 de calculatoare, conferinţa SISEB – „Securizarea operaţiunilor bancare electronice prin semnătură electronică” ce a avut ca obiectiv principal prezentarea succintă a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului SISEB.

Conferinţa a fost deschisă de către domnul Ştefan Diaconescu, director al departamentului de cercetare-dezvoltare al SOFTWIN [1-Introducere.ppt].

Despre biometria comportamentală prin semnătura olografă ca metodă de creştere a securităţii tranzacţiilor online a vorbit domnul Adrian Dinescu, director de proiect SISEB [2-Biometria comportamentala.ppt].

Descrierea generală a sistemului a fost prezentată de domnul Mircea Sorin Rusu [3-Descriere generala a sistemului.ppt], urmată fiind de descrierea pe componente a sistemului prezentată de domnul Valentin Andrei [4-Descrierea componentelor sistemului.ppt].

În final despre rezultatele obţinute în cadrul proiectului precum şi despre funcţionalitatea sistemului au vorbit domnii Valentin Andrei şi Mircea Sorin Rusu [5-Descrierea rezultatelor.ppt].

 

 

 

Medalie de argint la Bruxel Innova 2009 

             În cadrul târgului internaţional pentru inovaţie tehnologică, INNOVA, Softwin a obţinut medalia de argint pentru  invenţia "Sistem şi metodă de achiziţie, analiză şi autentificare pe baza semnăturii olografe" 

Diploma de excelenta cu ocazia participarii la SALONUL CERCETARII – 2009

 

Diseminare BIOACS

          Diseminarea rezultatelor proiectului BIOACS a avut loc pe parcursul acestuia prin redactarea de articole şi lucrări şi colaborarea cu instituţii din mediul academic şi universitar.Principalul eveniment care a marcat diseminarea proiectului BIOACS a fost conferinţa organizată cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în data de 4 septembrie 2009. La eveniment au fost prezenţi atât invitaţi din partea partenerilor implicaţi în proiect, cât şi invitaţi din zona comercială, potenţiali beneficiari ai produselor bazate pe soluţia rezultată în cadrul proiectului BIOACS.Pe parcursul proiectului BIOACS diseminarea rezultatelor obţinute ca urmare a cercetării industriale s-a făcut în mare parte prin cooptarea în echipa de cercetare a persoanelor din mediu academic, prin partenerii SOFTWIN şi implicarea acestora în activitatea de cercetare. Personalul universitar implicat a fost format atât din cercetători cu experienţă, profesori universitari cât şi tineri cercetători sau studenţi, asigurându-se astfel accesul la informaţii la toate nivelurile şi continuarea cercetărilor în direcţiile care pot fi îmbunătăţite.Alte forme de diseminare au constat în acordarea unui interviu pentru revista Forbes, o comunicare ştiinţifică în cadrul Conferinţei [„AI-2009 Twenty-ninth SGAI International Conference on Artificial Intelligence”], din Cambridge, UK, precum şi o altă comunicare ştiinţifică în cadrul conferinţei 3rd International Symposium on Intelligent Distributed Computing - IDC 2009", din Ayia Napa, Cyprus.

         Conferinţa BIOACS “Achiziţia şi recunoaşterea automată a semnăturii olografe” a avut loc în data de 4 septembrie 2009, la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnica Bucureşti. Această conferinţă a avut ca obiectiv principal prezentarea succintă a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului “Sistem biometric pentru achiziţia şi verificarea semnăturii dinamice” - BIOACS. Aspectele introductive, generale, au fost prezentate de dl. Ştefan Diaconescu, director al departamentului de cercetare-dezvoltare al SOFTWIN [BIOACS Introducere].Despre principii şi concepte de captură a semnăturii, precum şi despre aspecte de natură tehnologică în realizarea prototipului a vorbit dl. Adrian Dinescu, director de proiect BIOACS [Principii si concepte de captura a semnaturii / Aspecte de natura tehnologica în realizarea prototipului]Descrierea generală a algoritmilor utilizaţi în cadrul proiectului, fost prezentată deasemenea de dl. Ştefan Diaconescu [Algoritmi de recunoastere a semnaturii olografe dinamice].D-l Mircea Sorin Rusu, programator în cadrul proiectului BIOACS, a vorbit despre metodele de combinare a algoritmilor utilizaţi şi a susţinut o prezentare despre BIO API, standard respectat în dezvoltarea software a proiectului BIOACS [Metode de combinare ale rezultatelor algoritmilor utilizati în cadrul BIOACS. Bioacs API.]O altă perspectivă asupra proiectului, a fost adusă în discuţie, de d-l Nicolae Constantinecu, conf. la Universitatea din Craiova. A fost prezentat un studiu asupra aplicabilităţii sistemului de achiziţie biometrică în stabilirea parametrilor psihomotorii pentru posesorul unui set de semnături [Studiul asupra aplicabilitatii sistemului de achizitie biometric in stabilirea parametrilor psihomotorii pentru posesorul unei set de semnaturi BIOACS].În final, despre testele şi rezultatele obţinute în cadrul proiectului, a vorbit d-l Valentin Andrei, programator în cadrul proiectului [Metode de evaluare a parametrilor AOR si FRR], iar despre exemple de aplicaţii şi demonstraţia câtorva dintre ele s-a ocupat dl. Mircea Sorin Rusu [Exemple de aplicatii.  Demo.]. 

 

 

Diseminare PALIROM

          Diseminarea rezultatelor proiectului PALIROM a avut loc pe parcursul acestuia prin redactarea de articole şi lucrări şi colaborarea cu instituţii din mediul academic şi universitar. Pentru ca diseminarea să se efectueze pe scară cât mai largă, la finalul proiectului, SOFTWIN, în calitate de coordonator, a organizat o conferinţă, la care au fost invitate persoane aparţinând preponderent mediului academic, din cele două domenii: lingvistic şi informatic, case se combină pentru a soluţiona aspecte de prelucrare a limbajului natural.În cadrul proiectului PALIROM diseminarea rezultatelor obţinute ca urmare a cercetării industriale s-a făcut în mare parte prin cooptarea în echipa de cercetare a persoanelor din mediu academic, prin partenerii SOFTWIN şi implicarea acestora în activitatea de cercetare. Personalul universitar implicat a fost format atât din cercetători cu experienţă, profesori universitari, cât şi tineri cercetători sau studenţi, asigurându-se astfel accesul la informaţii la toate nivelurile şi continuarea cercetărilor în direcţiile care pot fi îmbunătăţite.Pe parcursul proiectului colectivul de cercetare SOFTWIN a participat la a 5-a Conferinţă despre Tehnologia Vorbirii şi Dialogul om-maşină (Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue -"SpeD 2009") organizată la, Constanţa, România. La SpeD 2009, echipa SOFTWIN a prezentat lucrarea GENERAL SYSTEM FOR NORMAL AND PHONETIC INFLECTION, Ştefan DIACONESCU, Cristi INGINERU, Felicia CODIRLAŞU, Monica RIZEA, Oana BULIBAŞA, lucrare care prezintă sistemul de flexionare pentru obţinerea setului de forme flexionate ale cuvintelor unei limbi, precum şi datele descrise pentru limba română. Trebuie menţionat că lucrarea a fost publicată, împreună cu celelalte lucrări prezentate la conferinţă, în IEEE Xplore.

         Conferinţa PALIROM - “Aplicaţii lingvistice pentru limba română” a avut loc în data de 11 septembrie 2009, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti - Amfiteatrul Odobescu. Această conferinţă a avut ca obiectiv principal prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului “Concepţia, proiectarea şi implementarea unui pachet de aplicaţii lingvistice pentru analiza şi prelucrarea textelor scrise în limba română” - PALIROM. De asemenea s-a avut în vedere şi discuţia cu specialiştii în domeniu asupra rezultatelor obţinute, dar şi cu potenţialii utilizatori ai aplicaţiilor rezultante: Rezultatul discuţiilor a fost constructiv, punându-se problema unor îmbunătăţiri ale metodelor utilizate şi sugerându-se un set de funcţii speciale pentru aplicaţiile care se vor dezvolta pe baza resurselor şi a metodelor dezvoltate în cadrul proiectului PALIROM.

Prezentări:

 

 

Acest site foloseşte cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru analiza şi îmbunătăţirea site-ului, personalizarea vizitei, marketing şi reclamă. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor în aceste scopuri. Citiți mai mult.